Hvad er udvidet ansvar?

Udvidet ansvar er en ordning for leverandører, der tør påtage deres ansvar for fejl og mangler, der er opstået i produktionen af deres byggematerialer. Det udvidede ansvar løber i ti år, fra tidspunktet hvor byggematerialet blev taget i brug. Fejl der opstår, efter produktet har forladt produktionen, er ikke omfattet af det udvidede ansvar. Det udvidede ansvar betyder således, at leverandøren overtager det ansvar byggecentrene har i kraft af Forældelsesloven fra 2008, hvor private kunders reklamationsfrist over for mangelfulde byggematerialer blev forlænget til 10 år.
Hvis der er tale om leverancer af byggematerialer, hvor byggevareleveranceklausulen er aftalt, vil ansvarsperioden være på 5-6 år ved skjulte fejl og mangler, som er gældende i denne klausul. Det vil typisk være i tilfælde, hvor slutbrugeren er offentlig, offentlig støttet, eller at der er indgået AB18.

Vi hos DAVIDSEN har et rigtig godt samarbejde med vore leverandører, og de fleste finder det helt naturligt at tiltræde udvidet ansvar, fordi de står inde for kvaliteten af deres produkter, og fordi de gerne vil yde den bedste service til både os og vore kunder.
Morten Juel, Indkøbs- og marketingdirektør , DAVIDSEN

Hvad er fordelene for dig som leverandør ved udvidet ansvar?

Det er en fordel for dig som producent at tiltræde udvidet ansvar, fordi du dermed gør det lettere for byggecentrene, og i sidste ende deres kunder, at købe dine produkter.

Illustration in English

Hvordan tiltræder du udvidet ansvar?

For medlemmer af Byggebasen, kan du tilgå udvidet ansvar på din leverandørside i Byggebasen.

Hvad betyder det for dig som leverandør?

Hvis du som leverandør vælger at tiltræde det udvidede ansvar, accepterer du at vedstå ansvaret for fejl og mangler i produktionen af byggematerialer du sælger. Det vil sige, at hvis der bliver opdaget fejl i et byggemateriale, som et byggecenter har købt af dig, er du ansvarlig for udbedre fejlen.
Ved at tiltræde udvidet ansvar, accepterer du følgende

“Vores kunder – både de professionelle og private – skal kunne stole på, at de kan komme til os, hvis der er problemer med de ting, de har købt hos os. Men vi skal samtidig kunne stole på, at vores leverandører tilbyder os den samme sikkerhed. Derfor vejer det tungt at en leverandør har vedgået udvidet ansvar, når vi udvælger leverandører.”
Michael Jensen, Indkøbsdirektør , Johannes Fog

Leverandører, der har accepteret udvidet ansvar:

Klik her for at se leverandører der allerede har accepteret 10 års ansvar for deres byggematerialer.